Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eunectes murinus

Anakonda velká

Anakonda velká

sekundaci.estranky.cz
řád - šupinatí (Squamata)
podřád - hadi (Serpentes)
čeleď - hroznýšovití (Boidae)

Velikost: nejmohutnější had světa. Nejdelší změřený jedinec dosáhl délky 950 cm. Průměrně měří 4 - 6 metrů.
Váha: až 300 kg
Rozmnožování: anakondy se páří ve vodě. Samice může mít 10 - 90 mláďat, která měří 70 - 90 cm a váží 230 - 350 g.
Výskyt: povodí Amazonky a Orinoka
Potrava: mladé anakondy se živí hlavně rybami, menšími savci a ptáky. Dospělí jedinci loví převážně velké savce, jako jsou pekariové a kapybary. Dokáží ulovit i kajmany.
Způsob života: anakonda je převážně vodní had. Vystupuje ale i na břeh a často se sluní na silných větvích. Slunce vyhledávají zvlášť jedinci trávicí velkou kořist.

V České republice se podařilo tyto hady poprvé odchovat v roce 1984 v Zoo Plzeň. Zoo Brno chová dva samce.

chování- školní záchody, ve všech patrech, protože leze skrz potrubí!

krmí ji- Mgr.N. Z , která již utrpěla vážná zranění hlavy a všech končetin

autoři: David Král, David Kubín

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

anakonda

(panda, 28. 12. 2019 11:36)

já nemám ráda hady žádné a ta anakonda se mi zvláště nezalibuje

mamka

(vítek, 1. 3. 2011 19:02)

ahoj líbíse mi anakonda velká chci jí mít doma ahoj váží 300 kg ahoj

anakonda

(majuju, 26. 8. 2010 14:02)

Tohle je ta největší anakonda co jsem kdy viděla.

A ta nejhezčí krezba co jsem kdy viděla.

 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< prosinec / 2019 >>